"Cresterea inregistrata anul trecut se datoreaza unei strategii solide de gestionare a riscului si a lichiditatilor si, poate aspectul cel mai important, sustinerii acordate clientilor nostri in aceasta perioada dificila. In plus, pe parcursul anului 2009, ne-am diferentiat pe piata bancara prin capacitatea noastra de a raspunde si de a ne adapta la conditiile pietei cu oferte dedicate adresate unor segmente diferite precum profesorii sau angajatii din sectorul public", sustine directorul general al GarantiBank Romania, Murat Atay (foto).

El a adaugat ca banca intentioneaza sa implementeze aceeasi politica si in 2010, cand se asteapta la o continua dezvoltare pe piata bancara din Romania.

La finalul lui 2008, GarantiBank Romania inregistra active de 450 milioane euro. In acelasi timp, imprumuturile acordate au crescut la 550 milioane euro de la 350 milioane euro in 2008.

In ianuarie, banca a redus dobanzile la creditele in euro garantate cu ipoteca pentru persoane fizice, a lansat o serie de produse noi si parteneriate, precum si o oferta de costuri speciale pentru orice tip de credit acordat clientilor cu profesiuni liberale (precum medici si avocati), masuri prin care spera sa contribuie la extinderea portofoliului de clienti.

In prezent, GarantiBank Romania are o retea nationala de 51 de unitati, 80 bancomate (ATM) si peste 4.800 aparate pentru plata cu cardul la comercianti (terminale POS). La sfarsitul anului 2009, numarul de clienti al GarantiBank a ajuns la aproape 150.000, fiind de peste trei ori mai mare fata de decembrie 2008. Banca isi deserveste clientii prin peste 630 de angajati in cele 29 de localitati unde detine agentii.

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International NV, cu sediul la Amsterdam. Compania este detinuta in intregime de GarantiBank Turcia, cea mai mare banca privata din Turcia. Grupul GarantiBank este prezent in Olanda, Germania, Elvetia, Turcia, Romania, Ucraina si Rusia.