Radu Frincu a demisionat din pozitia de director general al companiei de asigurari Certasig, functie pe care a ocupat-o din 2006, urmand a fi inlocuit de catre James Grindley, potrivit unui anunt al companiei.


In prezent, James Grindley este director general adjunct si a colaborat cu Certasig in ultimii 2 ani. Totodata, Radu Frincu isi va continua activitatea pe piata de asigurari din Romania.

“In ultimii patru ani, compania a inregistrat o crestere a volumului de prime brute subscrise de la aproximativ 400.000 euro, in 2006, pana la peste 9 milioane de euro, la sfarsitul anului 2009 ”, a declarat Radu Frincu la sfarsitul manadatului

In aceasta saptamana, Royalton Partners, actionarul majoritar al CertAsig a realizat o majorare a capitalului social cu un varsamant in valoare de 10,3 milioane de eli. Astfel, compania va avea un capital social de 83,2 milioane de lei.

“Noua majorare de capital va sustine continuarea cresterii afacerilor companiei, contribuind la dezvoltarea principalelor sale linii de business: asigurari maritime, asigurari de raspunderi civile, asigurari de bunuri si casco”, a declarat Nigel Williams, Royalton Partners si presedinte al Consiliului de Administatie.

CertAsig Asigurare si Reasigurare SA a fost infiintata in anul 2003, prin fuziunea a doua companii de asigurare. Pe piata romaneasca de asigurari, CertAsig si-a propus sa devina principalul jucator pe anumite linii de business de nisa, potrivit aceluiasi comunicat.

In decembrie 2007, Royalton Capital Investors II, fond privat de investitii, a achizitionat 95% din capitalul social al CertAsig, prin intermediul CertAsig Holdings, angajandu-se sa sustina compania in scopul dezvoltarii acesteia in Europa Centrala si de Est. Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare ( BERD) si Fondul European de Investitii (FEI) sunt cativa dintre investitorii fondului privat Royalton Capital Investors II.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri