BCR Pensii a platit 2,6 milioane euro pentru preluarea fondului de pensii BCR Prudent de la BCR Asigurari de Viata, detinuta de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, scrie NewsIn.
BCR Asigurari de Viata a fost preluata, impreuna cu BCR Asigurari, de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) de la fostul actionar majoritar, Banca Comerciala Romana (BCR), in urma unei tranzactii cu Erste Bank.

Astfel, fondul BCR Prudent a fost preluat de BCR Pensii, controlat de Banca Comerciala Romana.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat pe 23 decembrie 2009 autorizarea definitiva a preluarii administrarii Fondului de Pensii Facultative BCR-Prudent de catre BCR Pensii de la BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group.

CSSPP anuntase ca participantii acestui fond de pensii facultative au putut sa se transfere fara penalitati, la orice alt fond de pensii facultative, in cazul in care nu au fost de acord cu preluarea administrarii fondului.

Pe piata pensiilor facultative erau 13 fonduri de pensii facultative la sfarsitul anului trecut, cu active nete de 204,04 milioane lei si 187.172 de participanti.

BCR Prudent are cel mai mare numarul de clienti, cu 48.173 de participanti atrasi. Dupa criteriul activului net, BCR Prudent ocupa a doua pozitia pe piata din Romania la finalul anului trecut, cu un activ net de 42,72 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si