Aceste instrumente de plata permit efectuarea tranzactiilor offline, in conditii de siguranta maxima fara a mai fi contactata banca emitenta, datorita configuratiilor de securitate existente in cip.

Posesorii de carduri de credit MasterCard Gold Miles & More cu banda magnetica care doresc inlocuirea acestora cu varianta cu cip, o pot face fara nici un fel de cost suplimentar.

Miles & More este un program de fidelizare din Europa, care se adreseaza persoanelor ce calatoresc frecvent, oferindu-le posibilitatea de a acumula si de a cheltui mile premium.

Cardurile de credit MasterCard Gold Miles & More cu cip ofera avantaje clientilor, care pot acumula mile premium cand calatoresc cu Lufthansa si companiile aeriene partenere Miles & More, cand se cazeaza la hotelurile partenere, la plata facturilor, precum si la achitarea cumparaturilor.

Milele astfel acumulate pot fi folosite pentru a achita calatorii cu avionul sau pentru a obtine diverse discount-uri. Cardurile de credit MasterCard Gold Miles & More cu cip includ si o asigurare internationala de calatorie de la AIG Romania.

In Romania, UniCredit Tiriac Bank a lansat cardul co-branded MasterCard Gold Miles & More, in varianta cu banda magnetica, in mai 2009.