BNR a injectat ieri in piata bancara 9,24 miliarde lei (2,26 miliarde euro) printr-o operatiune de tip repo cu scadenta la o saptamana, la o dobanda de 7,5% pe an, egala cu dobanda de politica monetara, in conditiile in care luni a ajuns la termen operatiunea similara din 25 ianuarie.
Ultimul repo al bancii centrale a fost pe 25 ianuarie 2010, prin care bancile au luat 6,07 miliarde lei (1,47 miliarde euro), pana pe 1 februarie.

La operatiunea realizata Banca Nationala a Romaniei (BNR) au participat 16 banci.

BNR a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 7,65% pe an, in scadere fata de cel de vineri, de 7,98% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 8,15% pe an, de la nivelul din sedinta precedenta, de 8,48% pe an.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi, de tip overnight, au scazut in medie cu 0,5 puncte procentuale dupa injectia de lichiditate, la 7-8% pe an, incadrand dobanda de politica monetara, de 7,5% pe an.

Totodata, cursul de referinta a scazut cu peste 4 bani (1,01%) fata de nivelul din sedinta precedenta, pana la 4,0805 lei/euro, nou minim al ultimului an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Radulescu,BNR: Firme-gigant vor intra in tara si vor produce cutremure
Setari Cookie-uri