Actionarii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) l-au numit pe directorul general al societatii, Marius Bulugea, in functia de presedintele al consiliului de administratie, in locul lui Constantin Toma, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Decizia a fost luata dupa ce Constantin Toma, presedintele PAID de la inceputul lunii octombrie 2009, nu s-a retras de la conducerea Omniasig, el reinnoindu-si mandatul de presedinte si director general la Omniasig, asigurator care nu face parte din PAID, scrie NewsIn.

Toma a fost numit la conducerea PAID din partea Clal Asigurari, companie care detine 15% din capitalul institutiei.

"Avand in vedere faptul ca Romania este situata intr-o zona geografica cu risc foarte mare in producerea calamitatilor naturale si a rolului social al legii nr.260/2008, avem convingerea ca, impreuna cu directorul general, domnul Marius Bulugea, consiliul de administratie al PAID va depune toate eforturile pentru implementarea cu succes a legislatiei asigurarii obligatorii a locuintei impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor in cel mai scurt timp posibil", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Consiliul de administratie al PAID a transmis spre aprobare consiliului CSA hotararea de numire a unui nou consiliu format din: Nicolae Musat, Radu Mustatea, Anca Babaneata, Adina Bacioiu, Stefan Dicu, Marinela Nemes si Marius Bulugea (foto).

Din cei 13 asiguratori participanti la PAID, doar trei companii - Astra Asigurari, Groupama Romania si Clal Romania - au participatia maxima admisa de legislatie, de 15% din capitalul social.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Brokerii: PAID trebuie ajutat sa ajunga la 40% cuprindere in asigurare
Setari Cookie-uri