BCR are in curs de aprobare, in prezent, aproximativ 830 de dosare in valoare de 33 milioane euro.

De asemenea, banca a aprobat financiar inca alte 1.600 de dosare la care solicitantii trebuie sa vina cu documentele locuintei care va fi cumparata/construita, in valoare totala de peste 78 milioane euro.

"Cine isi doreste achizitionarea unei locuinte in varianta actuala a programului Prima Casa trebuie sa semneze antecontractul de vanzare-cumparare pana la 15 februarie inclusiv. Solicitantul poate veni la banca pentru aprobarea financiara iar in paralel sa-si caute casa potrivita. Important este sa gaseasca locuinta, sa se inteleaga cu vanzatorul si sa semneze un antecontract de vanzare-cumpare in forma autentica sau sub semnatura privata cu data certa pana la 15 februarie 2010 inclusiv”, a declarat Stefan Coroianu, director executiv directia credite retail, BCR.

El a adaugat ca acest lucru este valabil si pentru cei care au deja aprobarea financiara a creditului, dar nu au gasit inca locuinta.

Banca Comerciala Romana isi va anunta direct toti clientii care au dosare aprobate financiar ca trebuie sa incheie antecontractul de vanzare-cumparare pana la data de 15.02.2010 (antecontract autentificat sau sub semnatura privata cu data certa).

Institutia a demarat creditarea prin programul Prima Casa la inceputul lunii august 2009. BCR are alocat cel mai mare plafon de garantare de 420 milioane euro.

BCR continua programul Prima Casa