Banca Comerciala Romana (BCR) a aprobat pana in prezent credite pentru achizitionarea ori construirea a peste 6.300 de locuinte prin programul Prima Casa, in valoare de peste 255 milioane euro, lucru care plaseaza institutia financiara pe primul loc in timpul celor mai mari finantatori in cadrul programului.
BCR are in curs de aprobare, in prezent, aproximativ 830 de dosare in valoare de 33 milioane euro.

De asemenea, banca a aprobat financiar inca alte 1.600 de dosare la care solicitantii trebuie sa vina cu documentele locuintei care va fi cumparata/construita, in valoare totala de peste 78 milioane euro.

"Cine isi doreste achizitionarea unei locuinte in varianta actuala a programului Prima Casa trebuie sa semneze antecontractul de vanzare-cumparare pana la 15 februarie inclusiv. Solicitantul poate veni la banca pentru aprobarea financiara iar in paralel sa-si caute casa potrivita. Important este sa gaseasca locuinta, sa se inteleaga cu vanzatorul si sa semneze un antecontract de vanzare-cumpare in forma autentica sau sub semnatura privata cu data certa pana la 15 februarie 2010 inclusiv”, a declarat Stefan Coroianu, director executiv directia credite retail, BCR.

El a adaugat ca acest lucru este valabil si pentru cei care au deja aprobarea financiara a creditului, dar nu au gasit inca locuinta.

Banca Comerciala Romana isi va anunta direct toti clientii care au dosare aprobate financiar ca trebuie sa incheie antecontractul de vanzare-cumparare pana la data de 15.02.2010 (antecontract autentificat sau sub semnatura privata cu data certa).

Institutia a demarat creditarea prin programul Prima Casa la inceputul lunii august 2009. BCR are alocat cel mai mare plafon de garantare de 420 milioane euro.

BCR continua programul Prima Casa


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si