Banca Comerciala Romana a acordat credite de 8,4 milioane lei pentru intreprinderile mici si mijlocii, in cadrul "Programului national multianual 2002 – 2009 (bugetul anului 2007)“, institutia de credit co-finantand proiecte de investitii in valoare de peste 33 milioane lei.
Programul s-a derulat in perioada 2007-2009, BCR co-finantand un numar de 132 de proiecte in valoare totala de 33,2 milioane lei, din care creditele acordate de banca au fost in valoare de 8,4 milioane lei, alocatiile financiare nerambursabile incasate de clienti au fost in valoare de 13,8 milioane lei iar sursele proprii utilizate de catre beneficiari au fost de 11,0 milioane lei, potrivit unui comunicat de presa al institutiei de credit.

“BCR a incheiat cu succes acest program beneficiind de experienta acumulata prin derularea aceluiasi program in anii 2003 si 2004. Unul dintre avantajele majore pentru beneficiarii programului a constat in schema de finantare care a inclus o componenta nerambursabila si un credit bancar, investitiile finantate in cadrul proiectelor fiind destinate sustinerii activitatii companiilor romanesti. Participam activ la majoritatea programelor de finantare a IMM-urilor, pentru a ne ajuta clientii cu solutii adecvate. BCR este lider si pe acest segment de piata, peste 40% din IMM-urile din Romania fiind clientii BCR", a declarat Ramona Ivan (foto), directorul executiv al directiei institutii financiare din cadrul BCR.

Conform cerintelor programului, structura de finantare a unui proiect a constat in: maximum 60% din valoarea proiectului - alocatie financiare nerambursabile acordata de BCR din fondurile primite de la Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, minim 25% credit de investitii acordat de BCR si minim 15% din valoarea proiectului de investitie reprezentand aportul propriu al clientului efectuat exclusiv in numerar.

Banca a finantat cu precadere activitati ale intreprinderilor mici si mijlocii din domenii precum: industria textila, fabricarea lemnului, a maselor plastice si a produselor din cauciuc, fabricarea hartiei, a elementelor din beton pentru constructii, industria chimica, industria metalurgica, a masinilor si echipamentelor, industria pielariei, industria constructiilor, recuperarea deseurilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri