In urma licitatiei organizate de Ministerul Agriculturii, BCR, CEC si Romexterra au depus oferte de participare la programul "Fermierul".

"Fermierul" este un program lansat in premiera la Indagra, si are prevazut o suma de 300 de miliarde de lei pentru acest an, bani care vor fi folositi pentru completarea fondurilor Sapard utilizate in vederea modernizarii unitatilor din industria alimentara.

Bancile care vor indeplini conditiile prevazute in caietul de sarcini vor putea acorda solicitantilor credite de investitii pe componenta de completare a fondurilor Sapard.

Cele trei oferte depuse de banci vor fi analizate, iar castigatorul poate fi doar o banca sau toate trei daca indeplinesc conditiile din caietul de sarcini.

Potrivit ministrului Agriculturii, in 2006, va fi alocata o suma de 7.000 de miliarde lei, adica aproximativ 200 milioane euro.

Programul "Fermierul" presupune infiintarea si dezvoltarea fermelor agricole cu caracter comercial prin investitii efectuate in agricultura, cu prioritate din sumele care provin din Fondul pentru creditarea investitiilor in agricultura, constituit la dispozitia Ministerului Agriculturii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Setari Cookie-uri