Fitch a revizuit perspectiva BCR, BRD, UniCredit si Banca Romaneasca la "stabila"

Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit perspectiva ratingului a patru banci romanesti - BCR, BRD, UniCredit si Banca Romaneasca - de la "negativa" la "stabila", dupa ce recent a modificat in acelasi sens si perspectiva asupra ratingului Romaniei.
Ratingurile celor patru institutii de credit sunt influentate de sprijinul institutional al grupurilor mama si sunt limitate de plafonul de tara "BBB" al Romaniei.

"Imprumuturile pe termen lung si ratingurile de sprijin pentru cele patru banci romanesti au la baza sprijinul institutional primit de la bancile mama si sunt limitate de plafonul de tara al Romaniei, de BBB", explica reprezentantii agentiei de rating Fitch.

De asemenea, Fitch a confirmat ratingul pentru imprumuturi pe termen lung in valuta si in lei ale BCR la 'BBB' si ratingul pentru imprumuturile in valuta pe termen scurt la 'F3'. Ratingul individual al BCR a fost mentinut la 'D' si ratingul suport la '2'.

Pentru celelalte trei banci, Fitch a confirmat ratingul pentru imprumuturi pe termen lung in valuta la 'BBB', imbunatatind perspectiva la "stabila", a confirmat calificativul pentru creditele in valuta pe termen scurt la 'F3' si ratingul de sprijin '2'.

Pentru UniCredit Tiriac Bank si Banca Romaneasca, agentia de evaluare a confirmat ratingul individual la 'D'.

Agentia de evaluare financiara Fitch a imbunatatit de la 'negativa' la 'stabila' perspectiva de rating a Romaniei si a confirmat totodata ratingul pentru imprumuturi pe termen lung in valuta si in lei la 'BB+', respectiv la 'BBB-', motivand decizia prin conditiile economice mai bune.

Ratingul Romaniei ar putea fi imbunatatit la categoria investment grade la finalul lui 2010 sau la inceputul lui 2011, considera unii analisti, dupa ce agentia de evaluare financiara Fitch a imbunatatit, marti, de la "negativa" la "stabila" perspectiva de rating.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus| Cum poți amâna plata ratelor dacă ești client Banca Românească
Setari Cookie-uri