CertAsig si-ar putea majora capitalul social cu 5 mil. euro

Actionarii companiei de asigurari CertAsig vor discuta, intr-o sedinta din 8 martie, posibilitatea adoptarii unui program de majorare a capitalului social cu 5 milioane euro, intr-o perioada de cel mult cinci ani, potrivit convocatorului AGA publicat in Monitorul Oficial.
Majorarea de capital ar urma sa se faca printr-o emisiune de noi actiuni.

In aceeasi sedinta, actionarii vor discuta, printre altele, despre posibilitatea mandatarii consiliului de administratie al societatii ca, pe o perioada de cel mult cinci ani dupa aprobarea majorarii de capital, sa poata hotari si ridicarea dreptului de preferinta al actionarilor existenti, potrivit NewsIn.

De asemenea, consiliul de administratie al CertAsig ar putea fi mandatat sa anuleze actiunile nesubscrise in cadrul majorarii de capital, dupa epuizarea termenului aprobat pentru exercitarea dreptului de preferinta al actionarilor existenti.

La sfarsitul lunii ianuarie, compania CertAsig anuntase ca actionarul majoritar a realizat o majorare a capitalului social de 10,3 milioane lei, pana la 83,2 milioane lei. De asemenea, Radu Frincu si-a dat demisia din functia de director general al companiei, fiind inlocuit cu directorul general adjunct, James Grindley.

Reprezentantii CertAsig au explicat ca majorarea de capital anuntata va sustine continuarea cresterii afacerilor companiei, in ce priveste dezvoltarea principalelor sale linii de afaceri: asigurari maritime, asigurari de raspunderi civile, asigurari de bunuri si Casco.

CertAsig a fost infiintata in 2003, prin fuziunea a doua companii de asigurare. In decembrie 2007, Royalton Capital Investors II - fond privat de investitii - a achizitionat 95% din capitalul social al CertAsig, prin intermediul CertAsig Holdings, angajandu-se sa sustina compania in scopul dezvoltarii acesteia in Europa Centrala si de Est.

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare ( BERD) si Fondul European de Investitii (FEI) sunt cativa dintre investitorii fondului privat Royalton Capital Investors II.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Alpha Bank lansează Apple Pay doar pentru clienții cu carduri Visa
Setari Cookie-uri