BNR bate 500 de monede de aur pe tema: Istoria aurului - Tezaurul gepidic de la Someseni

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, la un pret de 285 de lei, incepand cu data de 10 februarie, 500 de monede din aur cu tema "Istoria aurului - Tezaurul gepidic de la Someseni, Cluj".

Moneda are o valoare nominala de 10 lei, este rotunda, are un diametru de 13,92 mm si o greutate de 1,224 grame, potrivit unui comunicat de presa al Bancii Nationale a Romaniei.

Aversul monedei prezinta de sus in jos, inscriptia "ROMANIA", valoarea nominala "10 LEI" incadrand stema Romaniei, doua piese din tezaurul de la Someseni, respectiv montura unui inel - la stanga si un pandantiv - la dreapta, precum si anul de emisiune - 2010. La exterior, moneda prezinta 3 arce de cerc perlate.

Reversul prezinta in centru, reprezentarea pectoralului, piesa cea mai importanta din Tezaurul de la Someseni, iar la exterior, inscriptia "TEZAURUL DE LA SOMESENI", intercalata intre 2 arce de cerc perlate.

Pretul unei monede din aceasta emisiune, de 285 lei, nu include taxa pe valoare adaugata (TVA) si nici contravaloarea casetelor in care vor fi prezentate.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur din aceasta emisiune numismatica va fi realizata prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »



Citește și
Apple Pay ajunge și la BRD. A treia bancă din sistem lansează plățile mobile
Setari Cookie-uri