Banca Transilvania a lansat o platforma de solutii si consultanta dedicata beneficiarilor de fonduri europene, care pot fi atat companii mari, mijlocii si mici, cat si institutii de invatamant.

In ultimii 3 ani, Romania a reusit sa absoarba doar aproximativ 10% din fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana (aproximativ 30 miliarde euro), explica Vasile Puscas (foto), fost ministru si seful departamentului pentru Afaceri Europene, in guvernul Romaniei in perioada decembrie 2008 - octombrie 2009 si negociator sef al Romaniei cu Uniunea Europeana.

Banca Transilvania il va avea ca si consultat special pe probleme legate de programele europene pe Vasile Puscas.

Prin intermediul acesi platforme,
banca vrea sa ofere atat servicii de consultanta, cat si de finantare, astfel incat sa poatã raspunde in cel mult 10 zile la socilicitarile clientilor.

"In aceasta platforma de solutii, Banca Transilvania vine cu o strategie care se muleaza perfect pe profilul pietei europene. Este un prim pas pentru dezvoltarea in timp a parteneriatelor europene: sector privat - sector bancar - sector public", a declarat Vasile Puscas.

Banca Transilvania a raportat un profit net de 61,94 milioane lei (14,64 mil. euro) pentru 2009, in scadere cu 85% fata de nivelul inregistrat in 2008.