Garantiile acordate de statul roman in cadrul programului Prima Casa din 2010 vor fi de 75.000 de euro in cazul asocierilor de persoane ce construiesc o locuinta, 70.000 de euro in cazul achizitiei de apartamente noi si 60.000 de euro pentru achizitia de apartamente vechi, sustine Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice.
"In cazul asocierilor de persoane ce au ca scop constructia unei locuinte plafonul de garantare acordat de stat se majoreaza la 75.000 euro, pentru achizitia individuala de apartamente noi s-a stabilit la 70.000 euro, iar in cazul achizitiei individuale de apartamente vechi garantia ramane tot de 60.000 euro", a declarat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice.

Plafonul total de garantii pe care statul roman intentioneaza sa le acorde in acest an prin programul Prima Casa a fost stabilit la 700 milioane de euro, a adaugat Vladescu.

"Vom incerca sa stimulam construirea de locuinte noi printr-o noua prevedere care ii va stimula pe cei care se asociaza, in sensul unui plafon mai mare. Vrem sa incurajam grupurile de oameni care construiesc", a explicat ministrul de Finante.

De asemenea, ministrul a mai explicat ca, in cazul asocierii a 10 sau 25 de indivizi
care vor sa isi construiasca locuinte, sistemul bancar ar putea reactiona pozitiv prin sprijinirea lor.

Pana la finalul lui 2009, aproape 12.150 de dosare au fost depuse si rezolvate prin programul Prima Casa, iar valoarea creditelor garantate de guvern se ridica la peste 500 de milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri