Evolutia economiei romanesti din trimestrul al patrulea din 2009 nu a luat prin surprindere chiar pe toti analistii. Bogdan Baltazar sustine ca se astepta ca economia sa nu iasa din recesiune si estimeaza ca vom vedea vesti pozitive abia din a doua parte a lui 2010.

"Poate pentru multi a fost o surpriza evolutia economiei din ultimul trimestru din 2009, dar eu ma asteptam sa inregistram scadere", a declarat pentru Wall-Street analistul Bogdan Baltazar (foto).

Economia Romaniei nu a iesit din recesiune in trimestrul al patrulea din 2009, asa cum indicau analistii, Produsul Intern Brut (PIB) coborand cu inca 1,5% comparativ cu trimestrul precedent.

"Sunt convins ca nu vom incepe cresterea decat din a doua parte a lui 2010 pentru ca suntem in decalaj fata de principalele piete cu care ne corelam, piete care abia acum incep sa dea semne de revenire", a explicat Bogdan Baltzar.

Comparativ cu perioada similara din 2008, Produsul Intern Brut al Romaniei a coborat cu 6,6% in ultimul trimestru din 2009.

In anul 2009, economia Romaniei a inregistrat un nivel al PIB mai scazut cu 7,2% fata de cel din anul 2008.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si