Premierul Emil Boc spune ca directorul Eximbank ar trebui sa urmeze gestul directorului general al Fondului Proprietatea, Ionut Popescu, si sa ceara la randul sau reducerea salariului, sugerand ca, in caz contrar, ar putea fi demis.
"Este si acolo o procedura extrem de complicata pana schimb un director de banca. Dar poate ar fi un gest elegant de a repeta ceea ce a facut Ionut Popescu, tocmai pentru a da un semn de solidaritate in aceste vremuri grele cu toti romanii. Daca nu, vom face la un moment dat acest lucru, daca nu se va lua si acolo decizia de a avea salariu redus conform unor salarii de la stat", a declarat Boc, citat de NewsIn.

Potrivit informatiilor aparute in presa, directorul bancii de stat Eximbank, Ionut Costea, cumnatul presedintelui PSD Mircea Geoana, are un salariu de aproximativ 20.000 de euro, suma care nu include si alte beneficii, precum stimulentele.

Afirmatiile lui Emil Boc apar in contextul in care directorul general al Fondului Proprietatea, Ionut Popescu, a propus Consiliului de supraveghere al Fondului sa i se reduca salariul la nivelul celui primit de un secretar de stat, adica la 4.800 lei net, incepand cu luna viitoare.

Fostul director al Fondului, Daniela Lulache, a dezvaluit recent ca beneficia de un salariu net de 13.000 de euro pe luna, suma care nu include sporurile si bonusurile.

In toamna anului trecut, presedintele Traian Basescu declara ca "nu este posibil" ca la Eximbank, o banca de stat, directorul sa primeasca un salariu de aproximativ 25.000 de euro pe luna. El a spus ca are "un sentiment de revolta" ca in acest caz nu se aplica Legea salarizarii unice.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri