Groupama Asigurari, subsidiara locala a grupului francez rezultata in urma fuziunii dintre Asiban si BT Asigurari, lanseaza asigurarea de raspundere civila a administratorilor si a directorilor executivi, un produs care asigura protectia administratorilor si a directorilor de companii, si in general a angajatilor cu functii de decizie care sunt expusi la diferite tipuri de riscuri ce decurg din pozitia ocupata.
"Asigurarea reprezinta o plasa de siguranta in situatii sensibile pentru o companie, cum ar fi schimbarea proprietarilor, majorarea de capital, o competitie in crestere sau anchete si controale de reglementare”, declara Denis Rousset (foto), director general al Groupama Asigurari.

Produsul se adreseaza cu precadere companiilor mici si mijlocii care au o vechime de peste 3 ani, au inregistrat profit net in ultimii 2 ani de activitate, nu sunt institutii financiar-bancare si a caror cifra maximala de afaceri este de 30 milioane euro. Asigurarea se incheie pe o perioada de 12 luni si acopera activitatile desfasurate pe teritoriul Romaniei, polita fiind guvernata de legea romana.

Asigurarea de raspundere civila a administratorilor si a directorilor executivi oferita de Groupama acopera pierderile financiare rezultate in urma deciziilor gresite de management, raspunderea managerului in caz de faliment sau insolvabilitate a companiei cauzate de proasta conducere, cheltuielile in procesele civile din Romania.

Pe langa acoperirea prejudiciului, asiguratorul suporta si cheltuielile de aparare a managerului, adica administrator sau director, in instanta. Polita acopera daunele ca urmare a unor prejudicii intamplate si reclamate in perioada de asigurare, motiv pentru care asigurarea D&O se incheie numai in numele companiei, nu individual.

Potrivit legislatiei romanesti, polita de asigurare de raspundere civila a managerilor (Directors & Officers Liability sau D&O) este obligatorie.

Groupama s-a constituit din fuziunea Asiban si BT Asigurari Transilvania si a integrarii structurii de vanzari a OTP Garancia dispunand de o retea de peste 300 de agentii si puncte de lucru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri