Unele aspecte discutabile din legea insolventei provoaca mari batai de cap bancherilor, mai ales in conditiile in care din ce in ce mai multe companii aleg sa se declare in insolventa in mod voluntar, obligand bancile sa provizioneze complet creditele acordate.

"Legea insolventei, cu aspectele ei discutabile, ne incurca foarte mult pe noi bancherii deoarece se stie ca unii dintre clientii care ar mai avea sanse de redresare au ales sa se declare in stare de insolventa in mod voluntar, iar bancile sunt nevoite sa provizioneze creditele cu 100%", a declarat Petre Bunescu, directorul general adjunct al BRD - GSG si prim-vicepresedintele Asociatiei Romane a Bancilor, in cadrul unei conferinte organizate de FinMedia.

Reprezentantul Asociatiei Romane a Bancilor a precizat ca s-au propus anumite amendamente la forma actuala a legii insolventei.

Petre Bunescu a mai evidentiat si faptul ca neincrederea bancilor incepe sa creasca din cauza manierei discutabile si "un pic exagerate" in care unele companii se declara in insolventa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BRD si-a majorat profitul net cu 7,4% in primele 9 luni ale anului