Moneda nationala avea o usoara tendinta de apreciere in fata euro in prima parte a zilei, in linie cu evolutia altor valute din regiune, dar volumele de tranzactionare si volatilitatea sunt reduse, potrivit dealerilor.
"Leul a inregistrat in piata valutara o apreciere usoara, de mai putin de un ban, pana in jurul nivelului de 4,1180 lei/euro, dar volumele de tranzactionare au fost reduse, iar volatilitatea mica", a spus, pentru NewsIn, un dealer.

Banca centrala a afisat marti un curs de referinta de 4,1137 lei/euro, in usoara scadere, cu 0,09%, fata de cel de luni, dupa o apreciere a leului in debutul sedintei, urmata de o relativa stagnare a cotatiilor.

Pentru moneda americana, banca centrala a afisat un curs de referinta de 3,0128 lei/dolar, in scadere cu 1 ban (0,35%) fata de nivelul de luni.

Monedele din regiune au inregistrat, de asemenea, o tendinta de apreciere usoara. Astfel, zlotul polonez a castigat putin mai mult teren in fata euro (0,33%), pana la cursul de 4,0184 zloti/euro, in vreme ce forintul stagna in raport cu euro la 272,465 forinti/euro.
Totodata, euro se intarea in fata dolarului american, pana la un curs de 1,3642 dolari/euro.

In ceea ce priveste piata monetara, BNR a afisat, in prima parte a zilei de marti, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 3,00% pe an, in scadere fata de cel de luni, de 3,55% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 3,50% pe an, de la nivelul din sedinta precedenta, de 4,05% pe an.

Potrivit dealerului, dobanzile overnight pe piata interbancara sunt cuprinse intre 3% si 3,5%, cu mult sub dobanda cheie, de 7%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
4 sfaturi financiare cand calatoresti in strainatate