CEC Bank inregistra active de 20,9 miliarde lei (4,9 miliarde euro) la finalul anului trecut, cu aproape 54% mai mult decat la sfarsitul lui 2008, pe fondul cresterii creditelor cu 13,6%, a spus directorul directiei IMM din cadrul CEC Bank, Doina Topala.
Astfel, CEC Bank inregistra un sold al creditelor de 9,2 miliarde lei la finalul lui 2009, cu aproape 14% mai mult decat in 2008, cand era de 8,1 miliarde lei, anunta NewsIn.

Cat priveste soldul creditelor acordate companiilor, acesta a crescut cu 45%, la 4,2 miliarde lei la finalul anului trecut, de la 2,9 miliarde lei la finalul lui 2008.

"82% din totalul creditelor pentru companii a fost pentru IMM-uri, 6% pentru clientii mai mari si am acordat si un numar important pentru autoritatile locale", a precizat Topala.

CEC Bank a restructurat credite de 530 milioane lei in 2009 si a avut provizioane sub media pietei

Anul trecut, CEC Bank a restructurat aproximativ 520 de credite in valoare de 530 milioane lei. Oficialul CEC Bank a adaugat ca nivelul de provizionare al bancii a fost anul trecut de 5,9%, sub media pe sistemul bancar.

"Am avut un nivel de provizioane inferior celui inregistrat in medie pe sistemul bancar, de 5,9% fata de 7,4%", a explicat Topala.

Ea a adaugat ca printre metodele de restructurare folosite de CEC Bank s-au numarat rescadentarea, reesalonarea sau refinantarea creditelor, precum si acordarea de credite pe termen scurt in functie de conditiile de afaceri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Inca o banca din piata ofera serviciul de plati instant prin Transfond