Bancile au adus in 2009 in Romania 500 milioane euro prin capital si imprumuturi subordonate, ceea ce a avut ca efect consolidarea solvabilitatii, pana la 14%, a declarat prim-vicepresedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Petre Bunescu.
Potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), indicatorul de solvabilitate crescuse, la finalul lui 2009, la 14,03% de la 13,76% la sfarsitul lui 2008, in conditiile in care banca centrala solicita un nivel minim de 8% si a recomandat bancilor un nivel de 10%.

Petre Bunescu, care este si director general adjunct al BRD SocGen, a mai spus ca, in cazul capitalizarii profitului, nivelul solvabilitatii ar putea creste in acest an la 14,5%-15%.

Afla ce spune Bunescu despre legea insolventei.

"Bancile vor sa-si continue activitatea in Romania", a subliniat Bunescu.

BRD-Groupe Societe Generale a raportat pentru 2009 un profit net consolidat in scadere cu 29% fata de anul precedent, la 812 milioane lei, in conditiile cresterii usoare a volumului de credite.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri