Banca va acorda credite de pana la 750.000 de euro sau echivalent in lei, dar in limita a 75% din valoarea proprietatii aduse drept garantie. Prin urmare, avansul minimi solicitat de RBS Romania este de 25%, iar creditul este garantat cu ipoteca de rang I asupra imobilului achizitionat in favoarea bancii.

Perioada de rambursare a creditului este de pana la 30 de ani, iar banca accepta in calitate de codebitor sotul/sotia, partenerul sau rude de gradul intai.

Dobanda este fixa pe o perioada de 12 luni de la incheierea contractului de credit, ulterior aceasta urmand sa fie compusa din rata Euribor la 12 luni plus o marja de 5,5% sau rata Robor la 12 luni plus o marja de 4%, potrivit informatiilor de pe site-ul bancii.

RBS Romania nu va percepe comision de acordare si gestionare si nici comision de rambursare anticipata.

Pentru a beneficia de aceste dobanzi clientii trebuie sa incheie, prin intermediul RBS, si o asigurare de viata la Generali Asigurari, a carei prima de asigurare de 1,5% si acopera primii trei ani din perioada de creditare. Din anul al patrulea, prima de asigurare devine 0,025% si calculata lunar la soldul creditului.

In cazul unui credit ipotecar de 50.000 de euro pe o perioada de 30 de ani
dobanda anuala efectiva platita de client este de 6,85%, precizeaza RBS Romania, iar pentru un imprumut de 200.000 de lei tot pe 30 de ani, dobanda anuala efectiva ajunge la 14,61%.