Compania ING Securities s-a situat pe prima pozitie atat in octombrie, cat si pe ansamblul primelor zece luni in clasamentul societatilor de servicii de investitii financiare realizat in functie de cotele de piata detinute in totalul tranzactiilor cu actiuni intermediate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).


In luna octombrie, ING Securities a intermediat tranzactii de 151,1 milioane de lei, detinand o pondere de 7,95% din totalul operatiunilor. Cumulat pe primele zece luni, ING Securities a intermediat 8,76% din total, reprezentand transferuri de 1,04 miliarde de lei.

Locul secund a revenit in octombrie societatii de servicii de investitii financiare Eastern Securities, cu o cota de 7,29%. Compania a devansat Elda Invest, care detine 6,68% din totalul tranzactiilor. In perioada ianuarie-octombrie, cele doua firme au ocupat locurile noua (3,23%) si, respectiv, zece (3,05%). Pe pozitiile patru si cinci s-au clasat BT Securities si Raiffeisen Capital&Investment, cu ponderi de 6,54%, si respectiv 5,59% din valoarea totala. Cele doua companii de brokeraj s-au plasat in clasamentul cumulat pe primele zece luni pe locurile trei (5,55%) si doi (6,69%).


Cu un procentaj de 5,28% BRD Securities Groupe Socit Gnrale s-a plasat pe locul sase, fiind urmata de SSIF Broker, cu 4,86%. CA IB Securities a ocupat pozitia a opta in ierarhia brokerilor, cu 4,54%, iar locurile noua si zece au revenit societatilor de intermediere Carpatica Invest - 3,43% si GM Invest - 3,15%. Diferentele dintre cotele de piata ale celor zece companii de brokeraj oscileaza in jurul nivelului de un punct procentual, ceea ce reflecta mentinerea unei concurente accentuate pe piata serviciilor de tranzactionare. Operatiunile intermediate la BVB, in luna octombrie, de catre cele 67 companii de brokeraj au insumat 11,8 miliarde de lei.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri