"Am convingerea ca, odata cu iesirea din criza, increderea consumatorilor in asigurari de viata va creste", a afirmat Toncescu (foto).

Ea sustine ca potentialii clienti se vor orienta in acest an in special catre produsele de economisire, care ofera avantajul unei sume asigurate garantate, dar si spre cele de protectie financiara.

Potrivit presedintelui CSA, piata romaneasca de asigurari de viata are un potential semnificativ de crestere, in conditiile in care gradul de penetrare a produselor de asigurare de viata este de numai 0,4% din produsul intern brut (PIB).

Toncescu a repetat de asemenea ca anul acesta asigurarile de tip unit-linked, cu componenta investitionala, vor inregistra o revenire.

Numarul de contracte noi de asigurari de viata a crescut in ianuarie pe piata romaneasca, a mai declarat presedintele CSA, care nu a oferit detalii.

Rezervele tehnice brute, pe care trebuie le constituie asiguratorii, au crescut cu 15,3% in primele noua luni ale anului trecut, pana la 3,79 miliarde de lei, in timp ce indemnizatiile brute platite pe segmentul de asigurari de viata au avansat cu 55%, pana la 512 milioane de lei.

In primele noua luni din 2009, piata romaneasca de asigurari de viata a scazut cu 9,6%, pana la 1,2 miliarde de lei.