Piata de asigurari de viata va ajunge in acest an la nivelul din 2008 ca volum de prime brute subscrise, in contextul in care companiile din industria locala vor recupera unele contracte rascumparate in 2009 si vor incheia altele noi, a estimat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu (foto).
In 2008, piata asigurarilor de viata din Romania a avut un ritm de crestere de 29%, pana la 1,9 miliarde de lei.

"La sfarsitul lui 2010 piata de asigurari de viata va ajunge la nivelul anului 2008. Ma astept ca societatile de asigurare sa recupereze unele contracte rascumparate anul trecut si sa sporeasca numarul contractelor noi", a declarat Toncescu, care s-a aratat optimista in ce priveste evolutia pietei romanesti de asigurari de viata si a cresterii increderii consumatorilor in industrie.

Presedintele CSA a mai spus ca un asigurator de pe piata romaneasca a inregistrat in ianuarie 2010 o crestere a contractelor noi incheiate cu 30% fata de aceeasi luna din 2009. ”In ceea ce priveste rezilierile acestea au intrat pe un trend de normalitate, numarul acestora nu mai creste in ritmul alarmant din primele 6 luni ale anului trecut”, a detaliat Toncescu.

In primele noua luni ale anului trecut, piata romaneasca de asigurari de viata a scazut cu 9,6%, pana la 1,2 miliarde de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si