Sucursala locala a grupului bancar ING a obtinut anul trecut un profit brut de 84 milioane lei (19,8 mil. lei), in scadere cu 20% fata de anul precedent, pe fondul majorarii costulului cu provizionele de risc.
Activele bancii au stagnat la nivelul de 11,96 miliarde de lei (2,82 mld. euro), in timp ce portofoliul de credite a scazut usor in lei, cu 3%, pana la 7,25 miliarde de lei (1,71 mld. euro).

Portofoliul de depozite al bancii a crescut la 8,6 miliarde lei, fiind cu 8% mai mare fata de anul precedent.

“Strategia ING Bank Romania de crestere sustenabila, precum si politica prudentiala privind riscul au temperat impactul crizei asupra companiei”, a declarat Misu Negritoiu (foto), CEO al ING Bank Romania.

In 2009, venitul net inregistrat de banca a crescut cu 30%, pana la 695 milioane de lei.

La nivel de grup, olandezii de la ING au afisat o pierdere neta de 712 milioane euro pentru al patrulea trimestru din 2009, rezultat mai bun decat cel din aceeasi perioada a anului precedent, dar mult sub estimari, in conditiile slabei performante din asigurari.

Divizia bancara a fost profitabila, generand un castig inainte de taxe de 132 milioane euro, insa divizia de asigurari a inregistrat o pierdere de 47 milioane euro.

"Conditiile din piata s-au ameliorat treptat in cursul anului 2009, iar impactul negativ al volatilitatii din piete a fost mult mai slab in al patrulea trimestru decat in perioada similara a anului precedent", a declarat directorul executiv al grupului, Jan Hommen.

Pentru intregul an 2009, ING a inregistrat o pierdere neta de 935 milioane euro, dupa pierderile de 729 milioane euro raportate pentru 2008.

Grupul olandez, care a anuntat pe 26 octombrie 2009 ca isi va separa activitatile, pentru a vinde divizia de asigurari, a anuntat ca a incheiat prima faza a programului de "reaxare pe activitatile de baza".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri