Activele bancii au stagnat la nivelul de 11,96 miliarde de lei (2,82 mld. euro), in timp ce portofoliul de credite a scazut usor in lei, cu 3%, pana la 7,25 miliarde de lei (1,71 mld. euro).

Portofoliul de depozite al bancii a crescut la 8,6 miliarde lei, fiind cu 8% mai mare fata de anul precedent.

“Strategia ING Bank Romania de crestere sustenabila, precum si politica prudentiala privind riscul au temperat impactul crizei asupra companiei”, a declarat Misu Negritoiu (foto), CEO al ING Bank Romania.

In 2009, venitul net inregistrat de banca a crescut cu 30%, pana la 695 milioane de lei.

La nivel de grup, olandezii de la ING au afisat o pierdere neta de 712 milioane euro pentru al patrulea trimestru din 2009, rezultat mai bun decat cel din aceeasi perioada a anului precedent, dar mult sub estimari, in conditiile slabei performante din asigurari.

Divizia bancara a fost profitabila, generand un castig inainte de taxe de 132 milioane euro, insa divizia de asigurari a inregistrat o pierdere de 47 milioane euro.

"Conditiile din piata s-au ameliorat treptat in cursul anului 2009, iar impactul negativ al volatilitatii din piete a fost mult mai slab in al patrulea trimestru decat in perioada similara a anului precedent", a declarat directorul executiv al grupului, Jan Hommen.

Pentru intregul an 2009, ING a inregistrat o pierdere neta de 935 milioane euro, dupa pierderile de 729 milioane euro raportate pentru 2008.

Grupul olandez, care a anuntat pe 26 octombrie 2009 ca isi va separa activitatile, pentru a vinde divizia de asigurari, a anuntat ca a incheiat prima faza a programului de "reaxare pe activitatile de baza".