Banca Transilvania a devenit actionarul unic al Medicredit Leasing IFN SA, la care detinea 57,39%, prin achizitionarea pachetului integral de actiuni al societatii, a anuntat banca.
Banca Transilvania a intrat in actionariatul Medicredit Leasing IFN in ianuarie 2007, cu o detinere de 38,89% din capitalul social, ca urmare a achizitionarii si subscrierii de actiuni. Tot in acelasi an, banca si-a majorat participatia la 57,39%.

Consiliul de administratie al companiei va fi format din trei reprezentanti ai bancii. In plus, Medicredit Leasing va trece, in curand, printr-un proces de schimbare a imaginii (rebranding), pentru adaptarea la identitatea de corporatie a Bancii Transilvania.

"Achizitionarea pachetului integral de actiuni la Medicredit Leasing IFN SA face parte din strategia BT, pentru sustinerea antreprenorilor din domeniul medical. (...) Impreuna cu divizia pentru medici a Bancii Transilvania, care este linia noastra de business specializata, oferim consultanta financiar-bancara pentru proiectele medicale, gasind solutii pentru orice tip de proiect medical", a declarat directorul general al bancii, Robert Rekkers, conform NewsIn.

Medicredit Leasing IFN este, potrivit propriilor estimari, lider pe piata medicala in ceea ce priveste finantarile in sistem leasing. Compania s-a orientat in ultimii ani catre firmele de talie medie si mare din sistemul medical privat.

BT are un capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din capitalul social, este actionar semnificativ. BT are peste 500 de unitati, activitatea sa fiind organizata pe patru linii principale de afaceri – persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici.

Banca ajusteaza, de la 1 martie, cu 0,5% dobanzile active aferente creditelor in sold care au o dobanda de peste 14,5% pe an, masura vizand imprumuturile in lei ale populatiei si companiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus| Amânarea ratelor. Cîțu: Efortul statului va fi unul enorm
Setari Cookie-uri