Banca Comerciala Romana (BCR) a aprobat finantarea a peste 7.100 de familii prin programul Prima Casa cu peste 290 milioane euro si mai are pe flux peste 900 de dosare de credit in valoare de aproape 37 milioane euro, a anuntat banca.
"Am dat cele mai multe credite prin programul Prima Casa pana acum. Ne bucuram ca acest program continua si ca au fost stabilite noile conditii. Vom trimite o oferta competitiva si pentru partea a doua a programului", a spus Stefan Coroianu, directorul executiv responsabil de directia credite de retail a BCR.

Banca a acordat familiilor din Bucuresti 29,66% dintre creditele aprobate de banca pentru programul Prima Casa, 19,37% dintre aceste imprumuturi au fost acordate in regiunea Centru Nord, 15,43% in regiunea Nord-Vest, 13,19% in regiunea Sud-Vest, 11,94% in regiunea Nord-Est si 10,41% in regiunea Sud-Est.

BCR a demarat creditarea prin programul Prima Casa la inceputul lunii august 2009. Institutia financiara a avut alocat cel mai mare plafon de garantare de 420 milioane euro pentru prima parte a programului.

Executivul a aprobat in sedinta de miercuri un plafon de garantii pentru programul Prima Casa de 700 milioane euro in 2010 si a majorat valoarea garantiei pentru locuintele noi la 70.000 euro. In cazul persoanelor care se asociaza in vederea construirii de locuinte, garantia este de 75.000 euro.

Banca Comerciala, controlata de grupul austriac Erste, are active de peste 17,2 miliarde euro si o retea de 663 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 48 de centre de afaceri corporate, dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
OTP Bank România și-a anunțat rezultatele financiare pentru anul 2019
Setari Cookie-uri