Tranzactia totala presupune peste 1,6 milioane de plati internationale, cu un volum de peste 33 miliarde euro.

Decizia Comisiei Europene de a procesa plati prin SEPA in viitor si de a se axa pe patru banci inseamna ca va renunta progresiv la modelul anterior, in care bancile locale din fiecare stat european erau responsabile pentru procesarea platilor respective.

Mandatul a fost acordat in urma unui proces de licitatie, la care au fost invitate sa participe toate bancile din Europa.

In Romania, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Tiriac Bank, care are o retea de 242 de unitati. Banca furnizeaza in Romania produse si servicii specializate prin partenerii sai - UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.

Zona Unica de Plati in Euro (Single Euro Payments Area - SEPA) acopera un spatiu geografic format din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia si reprezinta o zona a monedei euro in care toate platile, inclusiv cele transfrontaliere, sunt tratate ca plati nationale.