Comisia Europeana a acordat bancii UniCredit 25-35% din platile realizate in cadrul SEPA (Zona Unica de Plati in Euro), UniCredit devenind una dintre cele patru banci responsabile pentru toate tranzactiile SEPA in numele Comisiei Europene.
Tranzactia totala presupune peste 1,6 milioane de plati internationale, cu un volum de peste 33 miliarde euro.

Decizia Comisiei Europene de a procesa plati prin SEPA in viitor si de a se axa pe patru banci inseamna ca va renunta progresiv la modelul anterior, in care bancile locale din fiecare stat european erau responsabile pentru procesarea platilor respective.

Mandatul a fost acordat in urma unui proces de licitatie, la care au fost invitate sa participe toate bancile din Europa.

In Romania, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Tiriac Bank, care are o retea de 242 de unitati. Banca furnizeaza in Romania produse si servicii specializate prin partenerii sai - UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.

Zona Unica de Plati in Euro (Single Euro Payments Area - SEPA) acopera un spatiu geografic format din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia si reprezinta o zona a monedei euro in care toate platile, inclusiv cele transfrontaliere, sunt tratate ca plati nationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri