Directia specializata pe fonduri europene din cadrul Bancii Comerciale Romane a gestionat, intr-o perioada de 4 ani, peste 4.000 de proiecte de finantare, insumand aproximativ 2,5 miliarde de euro, proiectele afandu-se in diferite stadii (aprobate, contractate, deja implementate, depuse la autoritatile de management sau in pregatire), a explicat Ramona Ivan (foto), director executiv in cadrul BCR.

"Credem ca pe partea de atragere de fonduri europene inca mai exista mult loc de crestere. Din pacate, inca avem in Romania multe proiecte cu care nu s-a venit la banca si nu s-a discutat cu o banca pentru a se obtine o co-finantare. Exista multe proiecte aprobate de autoritatile de management, dar care nu ajung sa mai fie implementate, a declarat Ramona Ivan.

Pe langa ajutorul oferit in procesul de atragere de fonduri europene, BCR mai pune la dispozitia clientilor si programe de finantare din surse de la institutiile internationale. Banca are, pe langa fondurile de la UE, 7 acorduri de finantare in valoare de 315 milioane euro si care au fost semnate cu institutii internationale.

"Aproape 45% din proiectele aprobate pentru prinantare in cadrul Programelor Operationale si al Programului National de Dezvoltare Rurala sunt ale clientilor BCR", a explicat Ramona Ivan.

De asemenea, banca a administrat, din 1992 si pana in prezent, peste 90 de programe de finantare nationale ori regionale in valoare de peste 4,4 miliarde euro.