Monica Ionescu a fost recrutata de RBS Coutts Bank Ltd, subsidiara din Geneva a grupului RBS, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii UniCredit Tiriac Bank.

Octavia Cutus (foto) a fost cooptata de UniCredit Tiriac Bank in acest an, iar inainte a ocupat functia de director al departamentului de management al vanzarilor pentru clientii de top din cadrul Raiffeisen Bank.

Noua sefa pe private banking de la UniCredit Tiriac Bank Romania asteapta, in prezent, aprobarea Bancii Nationale a Romaniei pentru functia pe care a fost numita.

Inainte de experienta in cadrul Raiffeisen Bank Romania (din 2002 pana la finalul lui 2009), Cutus a activat in cadrul departamentului de trezorerie al BRD.

Serviciile de private banking se afla la inceput de drum pe piata din Romania, insa reprezinta unul dintre segmentele de piata care inregistreaza cresteri in vreme de criza, alimentat de fluctuatia abrupta a cursului valutar si volatilitatea foarte mare de pe piata imobiliara.

Octavia Cutus declara recent pentru Wall-Street ca, odata cu deteriorarea pietelor financiare, interesul clientilor s-a deplasat din zona instrumentelor cu potential de castig mai mare, dar care implica si un nivel de risc ridicat (actiuni, fonduri mutuale) catre cash sau instrumente cu venit fix (depozite, titluri de stat, obligatiuni, fonduri mutuale cu expuneri pe piata monetara).

In Romania, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Tiriac Bank, care are o retea de 242 de unitati. Banca furnizeaza in Romania produse si servicii specializate prin partenerii sai - UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.