Cursul de referinta al BNR creste usor

Banca centrala a afisat ieri un curs de referinta de 4,1269 lei/euro, in crestere cu 0,11% fata de cel anterior, dupa o evolutie stabila a leului in piata valutara, cotatiile mentinandu-se putin sub 4,13 lei/euro.
Pentru moneda americana, banca centrala a afisat un curs de referinta de 3,0443 lei/dolar, in urcare cu peste 1 ban (0,45%) fata de nivelul de ieri, potrivit NewsIn.

In piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt au revenit astazii in apropiere de dobanda de politica monetara, dupa ce se mentinusera o lunga perioada in jur de 3% pe an, in conditiile in care ieri a fost ultima zi de constituire a rezervelor minime obligatorii de catre bancile comerciale.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 6,57% pe an, in crestere semnificativa fata de cel de ieri, de 2,68%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a urcat la 7,07%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 3,18% pe anTe-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri