BNR a injectat ieri n piata bancara 6,418 miliarde lei (1,55 miliarde euro) printr-o operatiune de tip repo cu scadenta la 5 zile, la o dobanda de 7% pe an, egala cu dobanda de politica monetara, odata cu intrarea intr-o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii.

Ultimul repo al bancii centrale a fost pe 8 februarie 2010, cand bancile au luat 3,09 miliarde lei (748 milioane euro), pana pe data de 15 februarie.

BNR a afisat, in prima parte a zilei de astazi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 6,57% pe an, in crestere puternica fata de cel de ieri, de 2,68% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a urcat la 7,07% pe an, de la nivelul din sedinta precedenta, de 3,18% pe an.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi, de tip overnight, au urcat in apropierea dobanzii de politica monetara, in conditiile in care pe 24 ale lunii incepe cate o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii, iar nevoia de lichiditati a bancilor creste.
Totodata, cursul de referinta a crescut usor astazi (cu 0,11%) fata de nivelul din sedinta precedenta, pana la 4,1269 lei/euro.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Rata anuala a inflatiei a coborat la 3,4% in octombrie