Valoare activelor Piraeus Bank Romania a atins 2,619 miliarde de euro la finalul anului trecut, in scadere cu 4% comparativ cu 2008, in contextul in care conditiile economice din Romania si din regiune au fost ingreunate de criza economica.
Valoarea totala a creditelor a scazut cu 6%, la 1,812 miliarde euro, in timp ce depozitelor au crescut cu 21%, la 1,142 miliarde euro, informeaza NewsIn.

Piraeus Bank Romania avea 186 de agentii si 1.972 de angajati la finalul anului trecut. Din totalul portofoliului de credite, 59% au fost acordate companiilor, 24% erau credite de consum, iar 3% - credite ipotecare. La finalul anului trecut, Piraeus avea o cota de 5,8% pe piata creditelor din Romania, potrivit estimarilor grupului.

La nivelul Piraeus Bank Romania, rata creditelor cu intarzieri de peste 90 de zile a crescut in decembrie 2009 la 5,8%, de la 4,9% in luna septembrie a anului trecut. La nivelul pietei, rata acestor credite a crescut de la 14,2% la 15,4% in acelasi interval, mai arata datele Piraeus.

Pentru 2010, Piraeus prevede o crestere economica reala de 0,8%, dupa comprimarea de peste 7% inregistrata in 2009. De asemenea, banca mizeaza pe o revenire treptata a economiei regiunii, sustinuta si de redresarea economica a Uniunii Europene. Grupul considera ca stabilitatea politica din Romania va duce la o imbunatatire a perspectivei de catre Fitch.

Potrivit prezentarii realizate de banca, Romania si Bulgaria vor ramane piete atractive pentru investitii, datorita nivelului scazut al datoriilor raportate la PIB si afluxurilor de capital dinspre Uniunea Europeana.

La nivel de grup, Piraeus a afisat miercuri un profit net de 235 milioane euro in 2009, in scadere cu 25% fata de anul precedent, in contextul in care mediul economic dificil a determinat cresterea provizioanelor.

Profitul inainte de provizioane a avansat cu aproape 1% in 2009, la 780 milioane euro. Veniturile nete si cheltuielile operationale s-au mentinut la un nivel similar celui din 2008, insa cheltuielile pentru provizioane au crescut de la 388 milioane euro la 491 milioane euro, din cauza conditiilor economice nefavorabile.

Valoare totala a activelor grupului PiraeusBank a scazut anul trecut cu 1%, la 54,3 mliarde euro, in con ditiile in care valoarea creditelor acordate a inregistrat o scadere anuala de 2%, la 37,7 miliarde euro, similara celei inregistrate de valoarea totala a depozitelor, care a ajuns la 30,8 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri