Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca din sistem, a finalizat procesul de migrare al tuturor cardurilor din portofoliu catre tehnologia EMV - Europay MasterCard Visa, ceea ce va permite emiterea doar de carduri cu cip incorporat.

Cardurile cu cip sunt produse utilizand standardele globale EMV, care asigura o mai mare siguranta decat cardurile traditionale cu banda magnetica – informatia detinuta pe cip fiind foarte greu de reprodus.

Acronimul EMV reprezinta o abreviere a celor 3 companii ce sustin standardele internationale pentru tranzactiile financiare electronice - Europay MasterCard Visa. Acesta reprezinta standardul general acceptat in industria cardurilor pentru cardurile cip.

De asemenea, BCR sustine toti posesorii si utilizatorii de carduri sa-si inroleze gratuit cardurile in serviciul 3D Secure, mijloc prin care se verifica daca persoana care face o plata pe Internet este chiar detinatorul real al cardului.

Toti utilizatorii de carduri din Romania pot utiliza, incepand cu 1 septembrie 2009, Linia de Urgenta Carduri (LUC) care promoveaza un singur numar - 021 CARDURI (2273874) - in cazul in care vor sa isi blocheze conturile cardurilor pierdute sau furate, indiferent de banca emitenta.

BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de bancomate, peste 2.000, si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BCR lanseaza BCR-InnovX,acceleratorul dedicat startup-urilor romanesti