Grawe Romania Asigurare a subscris in 2009 prime brute de 74,371 milioane de lei (17,6 mil. euro), in scadere cu 14% fata de anul anterior.

Totodata, Grawe a afisat un profit anual net de 7,6 milioane de lei (1,8 mil.euro), potrivit comunicatului companiei.

"Ingrijorarea unei mari parti a populatiei referitoare la stabilitatea locurilor de munca si, implicit, a veniturilor, precum si situatia financiara impovarata de creditele contractate in trecut au afectat interesul multora pentru asigurarile de viata", se specifica in comunicat.

La sfarsitul anului 2009, totalul activelor societatii insuma 257,8 milioane de lei, in urcare cu 16,6% fata de finalul lui 2008. In cursul anului trecut, Grawe a deschis 17 puncte noi de lucru, numarul total al agentiilor ajungand la 55 la finalul anului.

Pentru anul in curs, compania prevede o crestere a nivelului vanzarilor de contracte noi si stabilizarea numarului de iesiri din portofoliu, desi 2010 va fi inca dificil.

Grawe Romania Asigurare mai estimeaza ca inceperea campaniei pentru asigurarile obligatorii pentru catastrofe in cursul anului 2010 va contribui sensibil la cresterea vanzarilor produselor de asigurare pentru proprietati si bunuri.

Compania mai crede ca in 2010, segmentul asigurarilor de viata va inregistra un avans cu aproximativ 5% fata de 2009.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Pedalezi? A aparut si prima asigurare pentru biciclete din Romania