Banca Comerciala Romana, cea mai mare grup financiar din tara noastra dupa valoarea activelor gestionate si dupa marimea retelei, a redus numarul de salariati cu 9,7% in 2009, personalul institutiei de credit ajungand la finalul anului trecut la 9.012, de la aproape 10.000, in decembrie 2008, potrivit raportului financiar prezentat de Erste, actionarul majoritar al bancii.
In cadrul grupului Erste au mai fost realizate reduceri importante de personal in 2009, mai ales in cadrul subsidiarelor din Ucraina (-18,5%), Slovacia (-14,4%).

Actionarul majoritar al BCR, Erste Group, precizeaza ca scaderea personalului inregistrata in cadrul bancii autohtone a fost determinata de externalizarea unor servicii nebancare si a reprezentat una dintre ultimele masuri implementate la preluarea programului initiat de crestere a eficientei.

Personalul grupului BCR s-a redus cu 184 de persoane numai in ultimele 3 luni din 2009.

Profitul net inregistrat de grupul BCR in 2009, cel mai mare grup financiar local, s-a redus cu 43%, coborand pana la 871,7 milioane euro (206, 3 milioane euro), pe fondul unei cresteri a costurilor cu provizioanele.

Institutia bancara emite 25 de tipuri de carduri de credit si debit si are instalata cea mai mare retea de bancomate (peste 2.000) si dispozitive pentru plata cu cardul (circa 17.000).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri