"Avand in vedere pe de o parte, situatia economica a Romaniei, care se confrunta cu o reducere a PIB in 2009 de 7,3%, si pe de alta parte, performantele economice ale societatii, care nu permit sa se poata prevedea o intoarcere la rentabilitate in anii urmatori, actionarii decid sa nu mai continue activitatea societatii Cofidis IFN SA", se mentioneaza in document, potrivit NewsIn.

Actionarii au decis sa sustina societatea in viitor din punct de vedere financiar, astfel incat toate angajamentele referitoare la creditori si angajati sa fie respectate, fara incetare de plati.

Cofidis IFN este controlata de compania franceza Cofidis Participations, cu 99,99% din capitalul social. Compania are un capital social de 21,75 milioane lei. In 2008, Cofidis IFN a inregistrat venituri totale de 45,3 milioane lei si cheltuieli de 36,5 milioane lei.

Compania este subsidiara din Romania a firmei franceze Cofidis SA si are ca obiect de activitate vanzarea si gestionarea la distanta a produselor si serviciilor financiare.