Viorel Grigore si Ioan Gandila nu au primit aprobarea Bancii Nationale a Romaniei pentru a ocupa functia de membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica, potrivit unei informari transmise de banca in care nu sunt precizate motivele refuzului.

In sens opus, Ilie Carabulea, Doina Toader si Nicolae Petria au primit aprobarea bancii centrale pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere al Carpatica.

Viorel Grigore a ocupat functia de presedinte interimar al bancii, in locul lui Nicolae Hoanta, pana cand actionarii au stabilit o noua forma de conducere a bancii.

In octombrie 2009, consiliul de administratie al Bancii Carpatica l-a numit pe Nicolae Surdu in functia de director general, in locul lui Nicolae Hoanta, care ocupa si functia executiva, aproband totodata o conducere dualista a bancii, prin directorat si consiliu de supraveghere.

Din conducerea executiva a Bancii Carpatica fac parte Gheorghe Cismaru, Ion Dobrica, Nicolae Surdu si Gheorghe Ciobanasu, iar aceasta formula a fost avizata de banca centrala la finalul lui 2009.

Banca Carpatica a trecut pe pierderi anul trecut, cu un rezultat negativ de 19,36 milioane lei (4,56 milioane euro), fata de profitul inregistrat in 2008, in contextul in care costul riscului de credit a sporit la 37,87 milioane lei.