Cursul leului a fluctuat in prima parte a sedintei in jurul nivelului de 4,1090 lei/euro, fara o tendinta clara de evolutie, in conditiile in care alte monede din regiune cu regim valutar similar cu al leului s-au depreciat initial fata de euro, dupa care au castigat puternic teren.
Banca centrala a afisat un curs de referinta de 4,1092 lei/euro, in crestere cu 0,09% fata de cel anterior, de 4,1054 lei/euro. Cursul leului a fluctuat pe piata interbancara intr-un interval destul de restrans, respectiv intre 4,1050 si 4,1135 lei/euro, informeaza NewsIn.

"Leul este in prezent la un nivel destul de apreciat fata de euro, acest nivel de rezistenta fiind mai greu de depasit. Celelalte monede din regiune au fost mai volatile, fiind influentate de o serie de date macroeconomice importante", a declarat, pentru NewsIn, un dealer din piata valutara.

In ceea ce priveste celelalte monede din regiune, zlotul polonez se aprecia la mijlocul zilei cu 0,20%, la cursul de 3,9160 zloti/euro, in timp ce forintul maghiar se aprecia cu 0,21%, la nivelul de 267,33 forinti/euro.

Pentru moneda americana, banca centrala a afisat un curs de referinta de 3,0406 lei/dolar, in crestere cu peste 2 bani (0,81%) fata de nivelul de luni, de 3,0163 lei/dolar.

Euro s-a depreciat marti fata de dolar la cel mai scazut nivel atins din 18 mai 2009, de 1,3436 dolari, pe fondul temerilor legate de capacitatea Greciei de a-si redresa finantele publice. Moneda europeana a recuperat insa o parte din pierderile inregistrate in prima parte a sedintei, pana la 1,3546 dolari.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 5,04% pe an, in scadere fata de cel de luni, de 5,33%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 5,54%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 5,83% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri