Millennium Bank Romania va reduce, incepand de saptamana viitoare, marja de dobanda aplicata la creditele ipotecare pana la 5,95%, fata de aproximativ 6,5% cat este in prezent, pentru imprumuturile a caror marime este mai mica de 60% din valoarea locuintei ipotecate.
Portughezii aflati la conducerea Millennium Bank Romania vor avea in acest an ca segment principal de business creditele ipotecare si vor promova atat oferta proprie cat si programul Prima Casa.

Imprumuturile ipotecare din oferta Millennium Bank se acorda in lei sau in euro iar dobanda este formata din indicele ROBOR la 3 luni sau EURIBOR la 3 luni plus o marja de 5,95% (in cazul imprumuturilor de ce nu depasesc 60% din valoarea ipotecii) sau o marja de 6,5% (in cazul imprumuturilor cu o valoare cuprinsa intre 60% si 80% din valoarea ipotecii).

"Prioritatea bancii in acest an este data de creditele ipotecare, unde estimam dublarea portofoliului. Acestea sunt un produs strategic pentru momentul actual in Romania deoarece potententialul acestei piete este ridicat", a declarat Nuno Alvez, directorul de retail din cadrul Millennium Bank Romania.

Desi banca ofera acest credit ipotecar si in lei, directorul de retail al sucursalei locale a Millennium se asteapta ca cea mai mare parte a cererii sa fie pentru imprumuturile in euro, acestea fiind, in prezent, mai ieftine.

Creditul ipotecar este acordat pe o perioada de pana la 30 de ani si valoarea lui poate ajunge pana la 80% din valoarea locuintei achizitionate. In plus, campania de promovare a acestui imprumut a fost realizata impreuna cu formatia Holograf, iar clientii care fac o simulare pentru un credit ipotecar de la Millennium Bank vor primi gratuit un CD Holograf.

De asemenea, Millennium Bank va acorda si in 2010 credite prin programul Prima Casa, volumul garantiilor solicitate pentru acest an fiind de 35 milioane euro. In 2009, banca a beneficiat de un plafon de 30 milioane euro pentru programul Prima Casa si a semnat 346 de contracte de credit in valoare de aproximativ 15 milioane euro si mai are inca 180 de dosare in proces de analiza in valoare totala de 7,6 - 8 milioane euro.

Millennium Bank face parte din grupul financiar portughez Millennium bcp, care si-a inceput activitatea pe piata romaneasca in octombrie 2007, iar in prezent detine 74 de unitati si 700 de angajati. Reprezentantii bancii au explicat ca nu intentioneaza sa reduca numarul de unitati si nici personalul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri