In urma verificarilor necesare, Consiliul CSA a decis modificarea deciziei anterioare (Decizia nr.116/5.02.2009) in sensul inlocuirii procedurii de redresare financiara pe baza de plan de redresare a KD Life cu procedura de redresare financiara prin administrare speciala. Hotararea a fost luata conform Legii nr. 503/2004 privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare, se specifica in acelasi comunicat.

Astfel, administrator special a KD Life a fost numit Nicolae Eugen Crisan, consilier principal al Departamentului Fond de Garantare din cadrul CSA.

Totodata, in aceeasi sedinta CSA a decis si retragerea aprobarii acordate de catre Comisie lui Ian Harrocks si Kevin John Phillips pentru functia de director general, respectiv director general adjunct,in cadrul asiguratorului. Decizia a fost luata, se mai spune in comunicatul CSA ca urmare a faptului ca cele doua persoane semnificative nu au dus la indeplinire masurile prevazute in planul de redresare.

„Masura dispusa de Consiliul CSA nu are implicatii asupra activitatii comerciale desfasurate de KD Life Asigurari, intrucat contractele de asigurare in desfasurare isi vor pastra valabilitatea si se vor derula in conditii normale. Astfel, toate drepturile asiguratilor companiei sunt protejate corespunzator”, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu (foto).

Conform prevederilor legale, impotriva acestei decizii societatea de asigurare poate face plangere la Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, in termen de 10 zile de la data comunicarii.

Plangerea nu suspenda executarea deciziei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.