Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private din Romania (CSSPP) a decis sa sanctioneze administratorul Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii si trei agenti de marketing ai AAV Broker de Pensii Private, ca urmare a inclacarii unor prevederi ale legii pensiilor private, potrivit unui comunicat al arbitrului pietei.
Astfel, CSSPP a decis, in urma unor controale, sanctionarea cu avertisment scris Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat S.A., pentru incalcarea prevederilor legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat prin depasirea limitei maxime aplicabile comisionului de administrare retinut de administrator din contributiile brute incasate, in perioada ianuarie 2009 – septembrie 2009.

De asemenea, Comisia a sanctionat cu avertisment scris 3 agenti de marketing ai AAV Broker de Pensii Private pentru incalcarea prevederilor art.4 alin. (2) din Norma 12/2009 privind transferul participantilor intre fondurile de pensii administrate privat.

Contactati de Wall-Street, reprezentantii CSSPP au explicat ca, in vederea remedierii situatiei create prin rotunjirea in plus a comisionului de administrare retinut de administrator din contributiile brute incasate, societatea in cauza va proceda la diminuarea comisionului respectiv, aferent lunii ianuarie 2010. Totodata societatea are obligatia informarii CSSPP asupra remedierii deficientei constatate.

„In vederea protejarii intereselor participantilor si ale beneficiarilor, CSSPP desfasoara activitati de supraveghere si control pentru a asigura respectarea, de catre entitatile implicate, a dispozitiilor legale in vigoare, in sistemul de pensii private”, se specifica in comunicat.

Comisia aminteste cu aceasta ocazie ca monitorizarea indeplinirii obligatiilor entitatilor din sistemul de pensii private fata de CSSPP si fata de participanti, conform legislatiei in vigoare, este un proces continuu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta