Provident financial Romania, compania specializata in acordarea de credite de consum, avea la finalul anului 2009 peste 164.000 de clienti, in crestere de la 85.000 de clienti cat avea in decembrie 2008. Institutia a acordat in 2009 imprumuturi in valoare totala de 71,8 milioane euro, in crestere fata de nivelul din 2008, de 42 milioane euro.
Veniturile inregistrate de companie s-au ridicat la 40 de milioane de euro, de la 19,5 milioane de euro in 2008, potrivit unui comunicat al institutiei de credit.

Provident financial Romania are, in prezent, peste 550 de angajati, in crestere de la 390 in decembrie 2008, si peste 2.400 de reprezentanti, in crestere de la 1.600 la sfarsitul lui decembrie 2008.

„In ciuda provocarilor si a contextului economic cu care ne-am confruntat anul trecut, 2009 a fost un an cu rezultate bune, care dovedeste inca o data succesul modelului nostru de afaceri flexibil si al masurilor pe care le-am luat pentru a asigura o crestere sanatoasa. In octombrie am inasprit conditiile de creditare si suntem increzatori ca vom face fata conditiilor actuale si ca vom continua sa ne dezvoltam”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial Romania.

Investitiile realizate de companie in infrastructura si personal au depasit 22 de milioane de euro in 2009, ceea ce ridica valoarea totala a investitiilor Provident in Romania la peste 50 de milioane de euro.

„Dupa ce in 2008 am investit peste 19 milioane de euro in extinderea activitatii in noi orase, in 2009 am continuat sa investim in oamenii nostri si in dezvoltarea operatiunilor din zonele in care suntem deja prezenti. Inasprirea conditiilor de creditare a limitat ritmul de crestere a numarului de clienti si a imprumuturilor emise insa, in acelasi timp, a asigurat calitatea portofoliului de credite, un aspect esential pentru o companie responsabila”, a adaugat Russell Johnsen.

Provident Financial Romania acorda imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt, direct la domiciliul solicitantilor. Creditele sunt acordate fara giranti de catre reprezentantii companiei, care viziteaza apoi clientii in fiecare saptamana pentru a incasa ratele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri