"CEC Bank va beneficia de suportul Ministerului Finantelor Publice in batalia pentru piata, in limitele standardelor europene de competitivitate. Vom incerca sa convingem autoritatile europene ca majorarea capitalului CEC Bank e un lucru bun si nu distorsioneaza piata bancara", a declarat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, in cadrul conferintei de prezentare a rezultatelor CEC Bank pe 2009.

Cu aceasta ocazie, Vladescu a caracterizat rezultatele bancii ca fiind foarte bune.

"Nu este vorba de distorsionarea pietei, ci de mentinerea functionala si solida a bancii de suflet a romanilor", a declarat Sebastian Vladescu.

El a precizat ca alte institutii bancare din Romania care au banci mama in strainatate beneficiaza de aport de capital din partea acestora, de accea este normal ca si CEC Bank sa fie sustinuta de statul roman. "In conditiile in care toate celelalte institutii bancare care au o banca mama pot fi sustinute, este nevoie ca si o institutie de credit romana sa fie sustinuta de un tata", a mentionat ministrul Finantelor Publice.

Ministrul Finantelor Publice a incheiat prin a sublinia ca are convingerea ca pe parcursul acestui an va reusi sa sprijine CEC Bank.