Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a afirmat ca desi toata lumea doreste si vorbeste despre iesirea din criza, economia detine o componenta psihologica semnificativa, de 30-40%.
"Vrem sa iesim din criza, dar economia are in ea 30-40% psihologie. Ce bancher se aventureaza sa dea credite cand toata atmosfera din jur e neagra si mai este si somajul actual", a declarat Isarescu, in cadrul seminarul Romania - Perspective financiare si economice 2010.

Ne chinuim aici sa fim optimisti cu autostrazile, insa nu vad economia romaneasca iesind serios din recesiune fara autostrazi. Sa nu credeti ca noi nu ne dam seama cat de importanta este chestiunea cu autostrazile si asigurarea acelui cadru fiscal care sa permita finantarea acestora, a continuat Isarescu.

Referitor la declaratiile date in Timisoara, el a afirmat ca "nu a aparut sub forma platim pensii sau autostrazi".

"Cred ca se pot face ambele intr-o anumita masura, aici este treaba unui finantist serios, care sa gaseasca solutia optima. Fara constructia de autostrazi, economia nu isi poate reveni si nici pensiile. Daca valoarea reala a salariului scade si valoarea reala pensiei va scadea", a mai explicat Guvernatorul BNR.

Citeste si: Isarescu ramane optimist: Economia o sa creasca, iar inflatia va scadeaTe-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus |ANAF nu te mai vrea la coadă la ghișee
Setari Cookie-uri