Bancile s-au inghesuit si la varianta din acest a programului Prima Casa, solicitand cu 50% mai multe garantii decat plafonul maxim anuntat de statul roman, de 700 milioane euro. Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a primit oferte pentru Prima Casa 2 de la 21 de banci si a alocat fiecarei institutii un anumit plafon.

BCR si BRD au primit cel mai mare plafon de garantii pentru a acorda credite prin programul Prima Casa 2, mai exact 215,6 milioane euro, respectiv 161,73 milioane euro. Cumulat, cele doua institutii de credit, primele doua din sistem dupa valoarea activelor gestionate, beneficiaza de garantii de 377,36 milioane euro, adica usor peste jumatate (53,9%) din intreg plafonul de garantii.

Bancile grecesti aflate pe urmatoarele trei pozitii au mizat si ele puternic pe acordarea de credite prin Prima Casa 2. Astfel, Banca Romaneasca va putea utiliza garantii de 53,91 milioane euro, Alpha Bank are la dispozitie 45,82 milioane euro, iar Piraeus Bank are un plafon de 37,74 milioane euro.

Fondul de Garantare a alocat un plafon de 26,95 milioane euro pentru Banca Transilvania si unul de 21,56 milioane euro pentru CEC Bank, iar portughezii de la Millennium Bank au primit 18,87 milioane euro.

Plafonul aprobat pentru Raiffeisen Bank, Bancpost, UniCredit Tiriac Bank a fost de 16,17 milioane euro pentru fiecare.

Cele mai mici plafoane de garantii au fost alocate catre Banca Comerciala Carpatica (4,31 milioane euro), ATEbank (2,16 milioane euro) si RIB (1,08 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Mastercard majorează suma pe care o poți plăti cu cardul fără PIN
Setari Cookie-uri