Banca Nationala a Romaniei (BNR) a prezentat mediului de afaceri o serie de propuneri care ar putea stimula reluarea creditarii, inclusiv prin relaxarea politicii de provizionare, a declarat secretarul general al AOAR, Cristian Parvan.
"BNR a venit cu cateva propuneri pentru cresterea lichiditatilor bancilor si ne-a promis ca de la 1 aprilie va modifica conditiile privind modul de calcul al lichiditatii bancilor, prin relaxarea politicii de provizionare. Speram ca Banca Nationala sa ia aceste masuri pe termen mediu si lung si nu doar pentru o perioada de criza", a spus secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), citat de NewsIn.

Cristian Parvan (foto) a mentionat ca ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a transmis reprezentantilor AOAR si ANEIR ca in acest an trebuie sa se descurce pe cont propriu pentru a iesi din criza.

"Vladescu ne-a spus ca nu exista spatiu fiscal pentru sprijinirea mediului de afaceri pana cand Legea unitara a salarizarii si noua Lege a pensiilor nu-si arata efectele. Cum efectele aplicarii acestor doua legi nu se vor vedea decat in 2011, rezulta ca in acest an nu ne putem astepta la niciun sprijin din partea statului", a comentat Parvan.

Ministrul de Finante declara ca statul va veni cu solutii pentru rambursarea mai rapida a taxei pe valoarea adaugata (TVA), termen care in prezent este stabilit prin lege la 45 de zile. Vladescu a mai spus ca in unele domenii s-ar putea trece la taxarea inversa.

"Vom incerca sa gasim o solutie mai rapida pentru rambursarea TVA, chiar taxare inversa in anumite cazuri", a spus Vladescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BCR aduce pe platforma Școala de Business un modul în contextul COVID-19
Setari Cookie-uri