Banca Comerciala Romana (BCR) are alocate garantii de aproape 216 milioane euro pentru a doua etapa a programului Prima Casa, care ar putea acoperi aproximativ 5.000 de finantari cu o dobanda de 4,6% pe an, fara comisioane lunare sau de acordare.
"Sustinem in mod special construirea de locuinte noi ca parte foarte importanta a Programului Prima Casa. Impreuna cu Asociatia Romana a Bancilor si FNGCIMM pregatim procedura optima pentru garantarea si finantarea constructiilor noi", a spus vicepresedintele BCR responsabil de retail, Martin Skopek (foto).

Aproape 100 de dosare sunt in curs de aprobare pentru credite prin programul Prima Casa 2, semnarea lor fiind estimata pentru prima saptamana de derulare a programului. O treime din dosarele in curs de aprobare la BCR in acest moment sunt din Bucuresti, restul fiind aplicatii din provincie. In acest moment, valoarea medie a unui imprumut solicitat se situeaza in jurul a 50.000 euro in Capitala si 37.000 euro in provincie.

"BCR a acordat deja cele mai multe credite in programul Prima Casa 1 si suntem siguri ca vom fi lideri si la Prima Casa 2. Am solicitat si primit cel mai mare plafon si estimam ca putem ajuta inca 5.000 de familii sa aiba prima lor casa", a spus directorul BCR responsabil de creditele de retail, Stefan Coroianu.

El sustine ca timpul de aprobare a dosarelor de credit s-a imbunatatit fata de inceputul programului Prima Casa 1, "datorita imbunatatirii fluxurilor de lucru si a unei mai bune colaborari intre banca si Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri". Cu toate acestea,
Coroianu le recomanda aplicantilor sa negocieze o validitate a precontractului de vanzare-cumparare pe o perioada cat mai lunga (ex. minim doua luni) pentru a preintampina eventuale intarzieri. Bancherii s-au inghesuit la Prima Casa 2. Afla ce plafoane au bancile

BCR a acordat cele mai multe finantari in prima etapa a programului Prima Casa, cu peste 8.000 de credite acordate, in valoare totala de peste 330 milioane euro. La o valoare medie a imprumutului de 41.000 euro (media in cadrul programului Prima Casa 1), rata lunara medie conform conditiilor din cadrul programului Prima Casa 2, este 263 euro in conditiile unui avans minim de 2.156 euro si o perioada de plata a creditului de 30 de ani, se mai arata in comunicat.

BCR, membra a grupului Erste, detine 663 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi), in timp ce clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS - peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri