Numirea lui Ilie Carabulea (foto) pentru a supraveghea banca survine dupa ce in urma cu o saptamana Banca Nationala a Romaniei nu a acordat un aviz favorabil pentru doi dintre cei cinci membrii propusi de actionarii Bancii Comerciale Carpatica pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere al institutiei de credit autohtone.

Viorel Grigore si Ioan Gandila nu au primit aprobarea Bancii Nationale a Romaniei pentru a ocupa functia de membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica.

Carabulea controleaza aproximativ 36% dintre actiunile bancii, fiind cel mai important actionar al sau.

Ilie Carabulea, Doina Toader si Nicolae Petria au primit aprobarea bancii centrale pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere al Carpatica.

Conducerea executiva este formata din Nicolae Surdu - presedinte, alaturi de Georgiana Mincu, George Ciobanasu, Gheorghe Cismaru si Ion Dobrica in calitate de membrii ai directoratului bancii.

Banca Carpatica a trecut pe pierderi anul trecut, cu un rezultat negativ de 19,36 milioane lei (4,56 milioane euro), fata de profitul inregistrat in 2008, in contextul in care costul riscului de credit a sporit la 37,87 milioane lei.